KSČM***Nymbursko jako na dlani

Ke stažení

  • Likvidace cukrovaru Hrochův Týnec v obrazech ke stažení ZDE
  • "Ať žije vláda! . . . . . Ale za svoje."

    ...

    Rychlé info

    2. 3. 2023 od 16 hodin beseda v Malém sále s Kateřinou Konečnou a dalšími
    8. 3. 2023 od 14 hodin okresní oslava Mezinárodního dne žen
    1. 5. 2023 okresní oslava 1. Máje Nymburk od 10 hodin

    Koutek poezie

    Mějme je rádi

    Každý roku začátek, ohlédnem se nazpátek. Abychom si byli jistí, že nejsme jen pesimisti.
    Máme vládu, prezidenta, každému z nich roste renta. Správně jsme se snažili, tak nám všechno zdražili.
    Byli přitom spravedliví. Jenom hlupák se jim diví. Proč chudákům přidávat? Stejně budou nadávat.
    Podle vlastní logiky volí prvky taktiky. Snadněji se přece postí, ten kdo nemá všeho dosti.
    Proto dají sami sobě v této lidsky těžké době. Nač jsou lidu hmotné statky? Zbytečně by dělal zmatky.
    Rádi nesou tíhu moci a činí tak ve dne v noci. Jen když mohou svému lidu přinést v žití trochu klidu.
    Vzali by i větší věno. Bohužel. Je dokradeno. Heslo však zní: „Nepřestat. Chudé lidi potrestat.
    Když nebudou mít žádnou sílu, těžko vyhrabou se z jílu“. A tak mocní svojí pílí míří směle k svému cíli.
    Řekněte. No není hezká, cesta do prdele Česká?

    Sociálně právní poradna KSČM

    poradna@kscm.cz

    Naši odborníci se budou snažit zareagovat na vaše dotazy nejpozději do 7 pracovních dnů.
    Nabízíme vám poradenství v těchto oborech:
    •lidská práva a sociálně právní ochrana dětí
    •občanské právo
    •pracovní a správní právo
    •sociální problematika
    •zdravotní problematika
    •bytová problematika
    •školská problematika,
    sociálně patologické jevy
    dětí a mládeže
    •genderová problematika
    •ekologická problematika
    •finanční poradenství
    •bezpečnostní problematika
    •zemědělská problematika
    S důvěrou se obracejte na odborníky KSČM.
    Upozornění: Tato občanská poradna nemůže v žádném případě nahrazovat kompetence orgánů státu nebo plnit úlohu arbitra.


    Priority volebního programu KSČM

    * Práce pro všechny za spravedlivou mzdu

    * Žádná tolerance k omezování sociálních jistot, důstojný život i pro seniory

    * Investice do lidí, vědy a nových technologií jako základ boje proti krizi

    * Zdravé životní prostředí a trvale udržitelný rozvoj, regulace trhu

    * Bezpečí pro občany, spravedlivý trest za každé bezpráví

    * Demokracie a lidská práva – KSČM pojistkou demokracie

    * Společnost vzdělání a kultury

    * Šance pro mladé na kvalitní život

    * Rovný přístup k informacím a rozvoj informačních technologií

    * Život v míru, bez vojenských paktů, cizích základen a válek


    Karel KRYL

    Karel Kryl

    Demokracie rozkvétá, byť s kosmetickou vadou: ti, kteří kradli po léta, dnes dvojnásobně kradou, ti, kdo nás léta týrali, nás vyhazují z práce, a z těch, kdo pravdu zpívali, dnes nadělali zrádce. Ti, kdo nás léta týrali, nás vyhazují z práce, a z těch, kdo pravdu zpívali, dnes na dělali zrádce.

    Demokracie prospívá bez nás a pragmaticky, brbláme spolu u píva, jak brblali jsme vždycky, farář nám slíbil nebesa a čeká na majetky, my nakrmíme forbesa za dvě či za tři pětky. farář nám slíbil nebesa a čeká na majetky, my nakrmíme forbesa za dvě či za tři pětky.

    Demokracie zavládla, zpívá nám Gott i Walda, zbaštíme sóju bez sádla u strejdy McDonalda, král Václav jedna parta je se šmelinářským šmejdem, pod střechou jedné partaje se u koryta sejdem. král Václav jedna parta je se šmelinářským šmejdem, pod střechou jedné partaje se u koryta sejdem.

    Demokracie panuje od Aše po Humenné, samet i něha v pánu je a zuby vylomené, Dali nám nové postroje a, ač nás chomout pálí, zaujímáme postoje, místo abychom stáli. Dali nám nové postroje a, ač nás chomout pálí, zaujímáme postoje, místo abychom stáli.

    Demokracie dozrává do žaludečních vředů, bez poctivosti, bez práva a hlavně bez ohledů, a je to mýlka soukromá, snad z optického klamu, že místo srdce břicho má a místo duše tlamu. A je to mýlka soukromá, snad z optického klamu, že místo srdce břicho má a místo duše tlamu.

    Jdi na obsah Jdi na menu
     

    ZunZuneo

    21. 4. 2014

    ZunZuneo – podvratné „třepotání“ proti Kubě

    Americká agentura Associated Press odhalila tento čtvrtek tajný program, zneužívající peníze amerických daňových poplatníků k útoku na kubánskou Revoluci s využitím nových technologií.

    (www.granma.cu, 4. 4. 2014) 

    Málokdo si uměl představit, co se skrývá za tisíci textových zpráv zasílaných do kubánských mobilních telefonů s nevinnými tématy, jako je sport a kultura, v rámci programu Zunzuneo.  

    Americká agentura Associated Press (AP) zveřejnila tento čtvrtek kompletní plán vlády Spojených států na podporu podvratné činnosti proti Kubě cestou nových technologií.  

    Cílem programu ZunZuneo bylo vybudovat SMS síť, která by přitáhla statisíce Kubánských uživatelů pomocí „nekontroverzního obsahu“: zpráv o fotbale, hudbě, uragánech a publicitě. Po dosažení tohoto cíle, měly být rozesílány zprávy politického charakteru, podněcující Kubánce ke svolávání po síti, k masovým shromážděním, jež by mohla rozpoutat „kubánské jaro“. 

    Pro svou reportáž prošli novináři agentury Associated Press, Alberto Arce, Desmond Butler a Jack Gillum přes tisíc stran dokumentů o průběhu operace ZunZuneo, nezávislou cestou ověřovali přes veřejně dostupné databáze a vládní zdroje rozsah a podrobnosti projektu (jako počty federálních kontraktů a jména kandidátů) a hovořili s některými uživateli. Šetření odhalilo síť krycích podniků, serverů na různých kontinentech určených k zakrytí původu zpráv a nezávislých smluvních partnerů sloužících k realizaci díla.  

    Prostředky na ZunZuneo přicházely přímo od Mezinárodní agentury Spojených států pro rozvoj (USAID) – organizace financované z federálních zdrojů - avšak ze zpráv, k nimž měla Associated Press přístup, je zřejmé, že jedním z hlavních cílů organizátorů bylo zabránit odhalení účasti Washinghtonu.  

    V žádném případě nebude zmiňována účast vlády Spojených států“, uvádí zpráva Mobile Accordu, jednoho ze smluvních partnerů projektu ZunZuneo. „Je to zcela zásadní pro úspěch projektu z dlouhodobého pohledu a zaručení splnění úkolu“.

    Začátky ZunZunea 

    Autoři šetření upřesňují, že není jasné, zda u zahájení plánu stála USAID nebo Creative Associates International, washingtonská společnost, která získavá stamiliony dolarů z kontraktů s vládou Spojených států.  

    Tým Zunzunea začal operovat ze Střední Ameriky se skupinkami informatiků, které najala Creative Associates.  

    Jedním z klíčových bodů plánu ZunZuneo byl přístup k databázi informací a telefonních čísel klientů mobilního operátora Cubacel. „Associated Press není jasné, jak byla telefonní čísla získána, avšak dokumenty naznačují, že se tak zřejmě stalo nedovoleným způsobem“.

    Organizátoři ZunZunea tato čísla použili k vytvoření uživatelské základny. Creative Associates brala seznam jako výchozí pozici k doručení svého poselství mladým Kubáncům, které USAID považovala za „přístupnější politické změně“.

    Postupně musíme rizika stupňovat“ navrhla organizace USAID v jednom dokumentu citovaném deníkem Associated Press.

    Skupina smluvních spolupracovníků organizace USAID a jejich subdodavatelů vytvořila paralelní internetový portál k SMS službě, aby se tak Kubánci mohli registrovat, být ve vzájemném styku mezi sebou a posílat bezplatně zprávy.

    Paula Cambronero, vědecká pracovnice smluvní firmy Mobile Accord začala budovat širokou databázi uživatelů obsahující údaje jako pohlaví, věk, „přístupnost“ a „politické zaměření“. USAID věřila, že demografické informace o předpokládaném disentu by jí mohly pomoci zaměřit jiné programy na Kubu a „maximalizovat možnosti svého dosahu“. 

    Odstartováno

    V únoru 2010 byl dokončený projekt ZunZuneo představen uživatelům a začala marketingová kampaň. Za šest měsíců bylo získáno 25 tisíc abonentů. 

    Začátkem roku 2010 rozhodla organizace Creative Associates, že program ZunZuneo je již tak populární, že skupina ve Střední Americe nemá potřebnou úroveň pro jeho správu, a začala vytvářet „verzi na úrovni Twitteru“. 

    K vypracování „diskrétní strategie“, jak ji nazvali, oslovili dalšího mladého experta v oboru, Jamese Eberharda, prezidenta firmy Mobile Accord z Dennveru. 

    Jestliže se zjistí, že platforma je nebo byla podporována vládou Spojených států, nejenže riskujeme, že Cubacel tento kanál uzavře, ale ohrozíme i důvěryhodnost platformy jako zdroje spolehlivých informací, poučení a posilování sebeuvědomění“, uvádělo jedno memorandum podniku Mobile Accord. 

    Pro zahlazení stop bylo rozhodnuto vytvořit krycí podniky v Evropě a v Karibské oblasti. Dokumenty citované novináři uvádějí, že stínové podniky umožňovaly programu ZunZuneo distancovat se od Washingtonu a zabránit tomu, „aby stopa peněz vedla do Spojených států“. 

    Tým spravující ZunZuneo nebude vědět, odkud operace skutečně vzešla, nanejvýš jen to, že platformu vytvořil Mobile Accord“, uvádí jedno memorandum této společnosti. „Tým správce nesmí mít žádné pochybnosti nebo obavy ohledně účasti vlády Spojených států“. 

    Ale peníze nebyly jedinou starostí. Jak vyplývá z dokumentů a rozhovorů se členy týmu, bylo třeba skrýt také původ textových zpráv.

    Skupina smluvních spolupracovníků zřídila ve Španělsku, Irsku a na Kajmanských ostrovech servery určené ke zpracování textů a se španělským podnikem Lleida.net uzavřela smlouvu na odesílání zpráv očištěných od identifikačních údajů, na Kubu. 

    Šetření se dále odvolává na advokáta Carlose Sandreze Almeidu, odborníka na evropské zákony o ochraně informací, podle něhož zveřejněné podrobnosti svědčí o porušení španělských zákonů o ochraně soukromí. Skupina ZunZuneo získala nedovoleným způsobem osobní údaje ze seznamu telefoních čísel, na něž zasílala přes španělskou platformu nevyžádané zprávy. 

    Nedovolené poskytnutí informací je zločin a použití těchto informací k vytváření seznamu osob podle jejich politické orientace je španělskými zákony přísně zakázáno“, říká Almeida a dodává, že tím rovněž dochází k porušení dohody o ochraně informací podepsané mezi Evropskou unií a Spojenými státy v roce 2000. 

    Operace se ocitla před neřešitelným problémem. V podrobném hodnocení uvádí Creative Associates, že Mobile Accord nebrala v úvahu udržitelnost projektu. „Byla spokojená s prostředky přicházejícími od vlády Spojených států, které držely společnost nad vodou“. 

    V polovině roku 2012 zmizelo ZunZuneo stejně tajemně, jako se objevilo. Uživatelé, kteří se snažili na portál přihlásit, byli přesměrováni na internetovou stránku s podobným jménem, určenou pro děti.

    Tajná a nelegální operace

    Podle zprávy Associated Press se uživatelé nikdy nedozvěděli, že projekt byl vytvořen americkou agenturou napojenou na Státní departament, ani že američtí smluvní spolupracovníci shromažďovali jejich osobní údaje, aby tyto informace později použili k politickým účelům. 

    Na druhé straně americké zákony vyžadují pro jakoukoli tajnou operaci souhlas prezidenta a oznámení do Kongresu. Washington ve čtvrtek na svou obranu prohlásil ústy mluvčího Bílého domu Jaye Carneyho, že „kubánský Twitter“ vytvořený vládou byl program „na podporu rozvoje“, nikoli tajná operace.

    Věc ospravedlňoval tvrzením, že se vláda snaží být „diskrétní“, když pracuje v „nesouhlasném prostředí“, jako je Kuba, aby chránila „uživatele a veřejnost“, a že se jednalo o „demokratizační program“. 

    Nicméně Associated Press uvádí, že personál různých dohlížejících legislativních komisí Kongresu si už dříve stěžoval, že USAID uskutečňuje tajné programy, o kterých nesděluje podrobnosti. 

    Peníze, které Creative Associates vložila do ZunZunea, byly podle vládních informací oficiálně přiděleny na nespecifikovaný projekt v Pákistánu. Není ale žádný důkaz, že se tyto prostředky utratily, dodává materiál. 

    Předseda senátního podvýboru pro Státní departament a operace v zahraničí, Patrick Leahy, ujistil tisk, že o tom, co se dělo,nevěděl, a označil program za stupidní. 

    Skandál rozpoutaný odhaleními deníku Associated Press potvrdil opodstatněnost nedávného varování armádního generála Raula Castra, předsedy Státní rady a Rady ministrů Kuby před metodami nekonvenční války, o nichž hovoří oběžník 18-01 o výcviku armády Spojených států. V návaznosti na události poledních měsíců v zemích jako Ukrajina a Venezuela, řekl Raul Castro ve svém závěrečném vystoupení na kongresu odborové Centrály pracujících Kuby: „Tyto události potvrzují, že jakákoli vláda nevyhovující mocenským zájmům Spojených států a některých jejich evropských spojenců, se stane terčem podvratných kampaní“. 

    (Pozn: ZunZun – česky kolibřík; Zunzuneo – výraz odvozený od poletování kolibříka,v tomto případě použitý jako krycí výraz podvratné americké operace proti Kubě)



    Pramen: ZÚ Kuby


     

     

    Komentáře

    Přidat komentář

    Přehled komentářů

    Zatím nebyl vložen žádný komentář